tisdag, november 01, 2011

I accept
Kobra är så bra att jag får rysningar. I kväll om att klicka i "Jag godkänner" utan att läsa avtalet, om hur Apple censurerar svenska och utländska tidningar och om hur Financial Times valt att gå sin egen väg. Sekvensen i början av programmet där längden på avtalen för svenskt medborgarskap respektive Itunes jämförs är extremt träffsäker, absurd och viktig kulturjournalistik. 

Tre bonusar: appinnehållet som ratades och sedan vann Pulitzerpriset, en av de roligaste kortfilmer jag sett på länge samt appen WobbleIboobs.

Kolla här. (Förra veckans avsnitt handlade om leranimationer, också jätteintressant.)

Jag passar på att rekommendera några andra tvhändelser:

1. Kobras serie om (kända, kvinnliga) fotografer. Jag hade missat att den låg kvar på Svt Play men den finns tydligen att se här fram till den 10 nov. Så skynda att fynda! Första avsnittet var grymt.

2. UR:s serie Rena rama arabiskan, som började i kväll. Superintressant och kul om tvåspråkighet i största allmänhet och ett av världens viktigaste språk i synnerhet. Mycket skojigt och personligt gjort. Vi ska få följa programledaren Nadia Jebril när hon försöker klara sig på bara arabiska genom Europa. Del ett belyser arabiskans ställning i Sverige och besvarar frågor som: Kommer arabiskan att ta över från svenskan i Södertälje? Hur ser arabiskans ställning ut i det militära? och Hur fungerar det att vara arab på ett äldreboende? Finns på UR Play och sänds på tisdagar klockan 20 i SVT2 framöver.

3. Danskväll i SVT2 från klockan 20 på lördag (eller egentligen 18, då VM i dans sänds), med dokumentärer och kortfilm, flamenco och riverdance, bland annat. Se tablån här.

1 kommentar:

Nick sa...

Tack för tipset! Måste helt klart kolla...