måndag, juni 04, 2012

Veckans tre bästa

Detta vill jag rekommendera i veckan:
1. Copenhagen photo festival. Den 7-17 juni blir det utställningar, föreläsningar, workshops och allmänt fotofokus i stora delar av Köpenhamn. Hela programmet finns här.

2. KHM gallery. Som vanligt har Konsthögskolans elever en del spännande att bjuda på. Den här gången fastnade jag för Kianoosh Vahabis vackra och fascinerande utforskningar av korantexter. En datoriserad kvinnoröst läser upp vad jag antar är olika epiteter framför Allah i Koranen, medan de arabiska bokstäverna slingrar sig över metallcylindrar. Mäktigt. Max Ockborns skulpturer sade mig inte lika mycket, men de är ändå värda att se. Till den 9 juni. Läs mer på KHM:s sida.
3. Den 8-9 juni är det dags igen för festivalen Ladyfest, med bland annat humor, rullskridskodisko, artister som Alice B, tjejerna från Those dancing days nya projekt Volcano och queerdansbandet Klas-Ingelaz samt paneldebatt om hur arrangörer ska lyckas boka fler kvinnliga artister. Utöver en grym tvådagarsfest är detta nämligen målet med Ladyfest. Moriska paviljongen är platsen och hela programmet finns här.

Inga kommentarer: